Rosacease крем

600 ден

ROSACEASE е козметички производ кој содржи природни активни супстанции. ROSACEASE е едноставна и ефективна терапија против розацеа и периорален дерматит на лицето. Првите резултати се видливи по само еднонеделно користење на препаратот, кога симптомите почнуваат драстично да се намалуваат, а веќе за два месеци промените на лицето целосно исчезнуваат.

ДЕЈСТВО:

ROSACEASE е едноставна и ефективна терапија против розацеа и периорален дерматит на лицето. Првите резултати се видливи по само еднонеделно користење на препаратот, кога симптомите почнуваат драстично да се намалуваат, а веќе за два месеци промените на лицето целосно исчезнуваат. Доказ за ефикасноста на RosacEase се испитувањата кои покажаа дека во текот на следните 12 месеци промените не се повторуваат. Ова е препарат без кортикостероиди. При користењето на ROSACEASE нема потреба од употреба на фотопротективни препарати (SPF)

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Кремот за лице се нанесува во тенок слој задолжително наутро и навечер.

НАПОМЕНА:

Да не го употребуваат лица алергични на состојките.

СОСТАВ:

 • Аqua,
 • propolis extract,
 • liquid paraffin,
 • petrolatum,
 • calendula oil,
 • cetearyl alcohol,
 • ceteth-20,
 • sodium phosphate,
 • p-chloro-m-cresol,
 • phosphoric acid,
 • sodium hydroxidede

ЧУВАЊЕ:

Да се чува на суво и ладно место.

РОК НА УПОТРЕБА:

3 години

ПАКУВАЊЕ:

50ml