• биокомплекс на растителни антимикробни и противвоспалителни материи

  Proangy

  Противоспалителниот ефект на Проанги се должи на дејството на жалфијата и флавоноидите (акацетин и кварцетин) од прополисот.

 • сложен биокомплекс на активни супстанци

  PROPOLIS

  Прополисот е пчелин производ познат и употребуван во народната медицина повеќе од 5.000 години.

 • за нега на вашето лице

  skin routine

  Медицински и козметички производи наменети за нега на лице и тело, што содржат прополис и етерични масла.

 • пријател на детската игра

  Probaby

  Пробеби активно учествува во имунолошкиот одговор.

За нас

APIMELL DR.BACHEFF е македонска фармацевтска компанија специјализирана за производство на природни препарати со прополис и етерични масла. Нашиот асортиман создаван во текот на 25 годишното постоење, вклучува:

Најпопуларни производи

Кога здравјето и го доверуваме на природата, му го доверуваме на најдобриот пријател. Таа секогаш има знаење и моќ да ни помогне, а ние отсекогаш верувавме и веруваме во нејзината способност да лекува. Од неа го земаме најдоброто и најлековитото за да создадеме производи чија формула едноставно гласи: природно.

Производи одобрени од природата!

 • Rosacease крем

  ROSACEASE е козметички производ кој содржи природни активни супстанции. ROSACEASE е едноставна и ефективна терапија против розацеа и периорален дерматит на лицето. Првите резултати се видливи по само еднонеделно користење на препаратот, кога симптомите почнуваат драстично да се намалуваат, а веќе за два месеци промените на лицето целосно исчезнуваат.

  600 ден

 • Прополис 25% форте

  Прополисот е пчелин производ познат и употребуван во народната медицина повеќе од 5.000 години. Претставува сложен биокомплекс на активни супстанци (флавони, флавоноиди, естри, ароматични киселини, полифеноли и др.). Микроорганизмите не покажуваат отпорност кон прополисот.

  130 ден

 • Прополис 20% медико

  Прополисот е пчелин производ познат и употребуван во народната медицина повеќе од 5.000 години. Претставува сложен биокомплекс на активни супстанци (флавони, флавоноиди, естри, ароматични киселини, полифеноли и др.). Микроорганизмите не покажуваат отпорност кон прополисот.

  120 ден

 • Прополис 10%

  Прополисот е пчелин производ познат и употребуван во народната медицина повеќе од 5.000 години. Претставува сложен биокомплекс на активни супстанци (флавони, флавоноиди, естри, ароматични киселини, полифеноли и др.). Микроорганизмите не покажуваат отпорност кон прополисот.

  100 ден

 • Прогастал

  Прогастал е сложен биокомплекс на растителни антисептични, антимикробни и противвоспалителни материи. Антисептичниот ефект е резултат на активноста на етеричните масла – посебно на жалфијата.

  150 ден

 • Пробронхи

  ПРОБРОНХИ е сложен биокомплекс на растителни антимикробни и противвоспалителни материи (флавоноиди, терпени, ароматични киселини, естри и др.) Носители на фармакодинамското дејство на пробронхи се прополисот и жалфијата.

  150 ден

 • Пробеби бронхи супер

  Пробеби бронхи супер е сложен биокомплекс на растителни антимикробни и противвоспалителни материи (флавоноиди, терпени, ароматични киселини, естри и др. Носители на фармакодинамското дејство на Пробеби анги се прополисот и жалфијата. Антибактериското дејство е насочено врз 74 бактериски соеви од 19 видови на патогени и непатогени бактерии: 20 соеви staphylococcus (вклучувајќи ги и резистентните соеви кон meticilin, ampicillin gentamicin, lincomicin, cloxacilin), 10 соеви на Streptococcus, Enterococcus, Proteus, Myc.tubercu-losis, brucellosis.

  170 ден

 • Пробеби бронхи

  Пробеби бронхи е сложен биокомплекс на растителни антимикробни и противвоспалителни материи (флавоноиди, терпени, ароматични киселини, естри и др. Носители на фармакодинамското дејство на Пробеби анги се прополисот и жалфијата. Антибактериското дејство е насочено врз 74 бактериски соеви од 19 видови на патогени и непатогени бактерии: 20 соеви staphylococcus (вклучувајќи ги и резистентните соеви кон meticilin, ampicillin gentamicin, lincomicin, cloxacilin), 10 соеви на Streptococcus, Enterococcus, Proteus, Myc.tubercu-losis, brucellosis.

  140 ден

Нашата продавница

probebi-bronhi-super

Пробеби бронхи супер

170 ден
Оценето 0 од 5
Пробеби бронхи супер е сложен биокомплекс на растителни антимикробни и противвоспалителни материи (флавоноиди, терпени, ароматични киселини, естри и др. Носители…
probebi-bronhi

Пробеби бронхи

140 ден
Оценето 0 од 5
Пробеби бронхи е сложен биокомплекс на растителни антимикробни и противвоспалителни материи (флавоноиди, терпени, ароматични киселини, естри и др. Носители на…
probebi-angi-super-sprej

Пробеби анги супер спреј

350 ден
Оценето 0 од 5
Пробеби анги супер спреј е сложен биокомплекс на растителни антимикробни и противвоспалителни материи (флавоноиди, терпени, ароматични киселини, естри и др.…

Придобивки од прополисот

Антибактериски и антимикробни својства

Со своите моќни антибактериски својства, прополисот помага во борбата против бактериите и микробите, што го прави фантастична состојка за одржување на здрав организам.

Богат со антиоксиданти

Прополисот е богат со антиоксиданси кои се борат против слободните радикали во организмот и помагаат во заштита на вашата кожа од надворешни фактори и забрзано стареење.

Лечење на рани

Прополисот го забрзува природниот процес на заздравување на кожата. Помага во регенерација на ткивата, што го прави корисен за рани, лузни и флеки.

Кардиоваскуларна поддршка

Прополисот има кардиоваскуларни придобивки, вклучително и намалување на крвниот притисок и заштита на здравјето на срцето.

Помага при алергии

Поради неговите антиинфламаторни својства, прополисот може да помогне во ублажување на симптомите на алергија со модулирање на имунолошкиот одговор.

Зајакнување на имунолошкиот систем

Богат со антиоксиданси, прополисот го зајакнува имунолошкиот систем, помагајќи му на вашето тело да се одбрани од инфекции и болести.

Прашања? Ние сме тука да ви помогнеме.